2020

« Ves enrere

Fernando Hueso González

Fernando Hueso González

http://ific.uv.es/~ferhue/

ORCID

fernando.hueso@uv.es

Afiliació: Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC – Universitat de València

Camps o árees d’investigació Física médica, Protonterapia, Braquiterapia, Radioterapia

El meu nom és Fernando Hueso González i vaig estudiar el Grau de Física a la Universitat de València. Vaig realitzar en la mateixa institució el Màster de Física Avançada, branca de física nuclear i de partícules. Durant el treball de fi de Màster, em vaig especialitzar en detectors de radiació aplicats a la física mèdica. Vaig realitzar estades en l'institut de Física Corpuscular, grup d'Imatge Mèdica.
 
Posteriorment, vaig realitzar el doctorat en Dresden, Alemanya, amb una beca Marie Curie - Initial Training Network. Em vaig especialitzar en el camp de verificació de rang en protonterapia, amb l'objectiu de millorar la qualitat del tractament de pacients amb càncers en llocs crítics. Vaig rebre entrenament en programació, anàlisi, física mèdica, protonterapia, sistemes d'adquisició de dades i electrònica. Durant el desenvolupament de la tesi, vaig col·laborar en el desenvolupament de la cambra Compton i del Prompt Gamma Ray Timing.
 
Entre gener de 2017 i desembre de 2019 vaig estar contractat per Harvard Medical School i el Massachusetts General Hospital com a investigador postdoc. En aquest centre tractem d'aplicar per primera vegada en pacients un prototip de cambra de espectroscopia gamma, amb l'objectiu de verificar el rang dels protons amb 1 mil·límetre de precisió, i així millorar el tractament que reben els pacients de càncer. Aquesta cambra està muntada en un sistema de posicionament robòtic de la programació del qual m'he encarregat. La primera mesura amb pacients es va produir al gener de 2020.