2019

« Ves enrere

Iván Martí Vidal

Iván Martí Vidal

http://mural.uv.es/imarvi/

ORCID

i.marti-vidal@uv.es

Afiliació: Departament d'Astronomia i Astrofísica. Universitat de València

Camps o árees d’investigació Astronomia , Astrofísica

Iván Martí Vidal és radioastrònom expert en interferometria astronòmica i polarimetria.
 
Ha sigut investigador principal de diversos projectes internacionals sobre l'estudi d'explosions de supernova, estructura d'atmosferes estel·lars i dolls relativistes en forats negres supermasius.
 
Ha desenvolupat diversos algoritmes de calibratge i anàlisi interferomètrica que han resultat ser clau per a l'èxit de projectes d'alt impacte (com el Event Horizon Telescope, EHT, amb el qual es va obtindre la primera imatge d'un forat negre).
 
Es va doctorar en Astrofísica per la Universitat de València en 2008 i ha sigut investigador postdoctoral de la Fundació Alexander von Humboldt en l'Institut Max-Planck de Radioastronomia (MPIfR, Alemanya), astrònom de plantilla en l'Observatori Espacial d'Onsala (Suècia), membre del Centre Regional Europeu del telescopi ALMA (Node Nòrdic) i Astrònom de l'Estat en l'Institut Geogràfic Nacional (IGN). És també membre actiu de la Col·laboració EHT i un dels seus coordinadors del Grup de Polarimetria.
 
Ha obtingut diversos premis pels seus treballs de divulgació i promoció de la Física, com el Premi Rotary València (1999) i el premi de la RSEF/FBBVA al millor article de divulgació (2012 i 2020). A més, se li ha concedit (junt a la resta de membres del EHT) el premi Breakthrough de Física Fonamental (2019) i la Medalla Einstein (2020), entre altres premis de prestigi internacional.
 
Actualment, és invetigador distingit a la Universitat de València, dins del programa d'excel·lència CIDEGENT de la Generalitat Valenciana.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1