2019

« Ves enrere

Víctor Sans Sangorrin

Víctor Sans Sangorrin

https://sansresearchgroup.wixsite.com/home

ResearchID

ORCID

sans@uji.es

Afiliació: INAM - Institute of Advanced Materials - Universitat Jaume I

Camps o árees d’investigació Química sostenible, materials avançats, fabricació additiva, enginyeria de processos

Després de graduar-me en Enginyeria Química en la Universitat Jaume I en 2003, seguit d'un Màster i un Doctorat en Química Sostenible (2007), vaig començar una estada postdoctoral en la Universitat de Bath i més tard en Warwick baix la supervisió del Prof Alexei Lapkin. En 2011 em vaig mudar a Glasgow per a treballar en el grup Cronin com PDRA i des de 2013 com Research Fellow en el mateix grup. En 2014 vaig començar la meua carrera independent com a professor assistent (2014-2018) i com a professor associat (2018-2019) en la Universitat de Nottingham al Regne Unit. En 2019 vaig rebre un nomenament com a Investigador distingit CIDEGENT per a traslladar el meu grup d'investigació a l'Institut de Materials Avançats (INAM) de la Universitat Jaume I on actualment desenvolupe la meua carrera professional en investigació i docència com a acadèmic independent.

Els meus principals interessos d'investigació són construir ponts entre la química i l'enginyeria per a desenvolupar solucions innovadores i sostenibles per a alguns dels grans desafiaments als quals s'enfronta la humanitat, com la descarbonització de la generació i l'emmagatzematge d'energia, la resistència antimicrobiana als antibiòtics i la fabricació sostenible de productes químics. Estic interessat a traslladar ràpidament propietats emergents de materials moleculars i nanoestructurats a dispositius actius mitjançant l'ús de tecnologies de fabricació additiva. Seguint aquesta filosofia, el meu grup és molt actiu en el desenvolupament de materials avançats amb propietats redox, catalítiques, òptiques i antimicrobianes.

Fins hui, he publicat 53 articles en revistes científiques i d'enginyeria de gran qualitat (per exemple, Nature Chemistry, Nature Communications, Advanced Materials, ACIE), 3 capítols de llibres i soc autor d'1 patent al Regne Unit. El meu treball és destacat regularment en mitjans de divulgació científics i no científics.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 2