2021

« Ves enrere

Juan Andrés Herrero García

Juan Andrés Herrero García

ResearchID

ORCID

juan.herrero@ific.uv.es

Afiliació: Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València

Camps o árees d’investigació Física més enllà del model estàndard, matèria fosca i física de neutrins

Juan Andrés Herrero García és Llicenciat en Física per la Universitat de Saragossa (2009), i Diploma of Higher Education per la Universitat de Southampton. El 2010 va realitzar un Màster en Física Avançada i gràcies a una beca FPU el 2014 es va doctorar en Física Teòrica per la Universitat de València (excel·lent Cum Laude i premi extraordinari de Doctorat). Les seves investigacions versen sobre Física Teòrica de partícules. El seu treball es focalitza en Física més enllà de l'Model Estàndard, tractant de resoldre alguns dels problemes que aquest presenta. En particular, estudia models de masses de neutrins i les seves conseqüències fenomenològiques, així com sobre el problema de la matèria fosca de l'Univers i la seva possible detecció.

Ha realitzat sis anys d'estades postdoctorals en l'centres de recerca internacionals: al Royal Institute of Technology a Estocolm (Suècia), al Centre of Excellence for Particle Physics at the Terascale i la Universitat d'Adelaida (Austràlia), i en l'Istituto Nazionale de Fisica Nucleare (INFN) i la Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati de Trieste (Itàlia). Ha realitzat estades de recerca de tres mesos al Max Planck Institute de Heidelberg (Alemanya) i en Northwestern University a Illinois (USA), i d'un mes en el Laboratori Europeu de Física de Partícules (CERN) a Ginebra (Suïssa) i en Fermilab a Illinois (USA). A més de la investigació, imparteix docència (acreditat per l'ANECA a contractat doctor) a la Facultat de Física de la Universitat de València, i supervisa regularment Tesi de Màster i de Doctorat. Finalment, compagina la seva feina habitual amb activitats de divulgació.

En octubre 2020 ha retornat a Espanya, a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC, Universitat de València / CSIC) amb el projecte "Neutrino Masses and Dark Matter: Towards the New Standard Model", gràcies a una beca CIDEGENT de el Pla Gen-T de la Generalitat Valenciana.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1