2019

« Ves enrere

Ana Ros García

Ana Ros García

ResearchID

ORCID

arosgar@ific.uv.es

Afiliació: Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València

Camps o árees d’investigació Física Mèdica: Hadronteràpia, càmeres Compton (CC), Tomografia per emissió de positrons (PET).

La meua carrera investigadora s'ha centrat en la física mèdica. El punt de partida va ser la realització d'una tesina en MRI (Magnetic Resonance Imaging) a l'Hospital Universitari Johannes Gutenberg-Universität (JGU) de Mainz, Alemanya. L'estudi es va centrar en l'optimització de les seqüències de polsos utilitzades en els escàners de ressonància magnètica per a l'ús de gasos fluorats com a contrast en les imatges de ressonància magnètica de pulmons. Després de la meua tesina vaig tornar a Espanya per començar el doctorat. Com a estudiant de doctorat a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre conjunt de la Universitat de València (UV) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), vaig contribuir a l'estudi de l'impacte de les característiques dels vidres centelleasores continus LSO i LYSO utilitzats en PET (tomografia per emissió de positrons) en les resolucions medides amb aquest tipus d'escàners. Posteriorment, vaig realitzar un postdoctorat dins del Grup d'Enginyeria Electrònica de l'Institut I3M de la Universitat Politècnica de València. L'objectiu principal mentre treballava a la UPV era la modelització dels senyals de sortida d'un mòdul PET amb la finalitat de proporcionar informació d'entrada rellevant per al disseny, fabricació i caracterització d'un ASIC (circuit integrat específic d'aplicació) de lectura dedicat per escàners PET. Al mateix temps, vaig estar treballant en una idea nova en l'àrea de recol·lecció d'energia d'un disseny de generador termoelèctric més eficient.
 
El 2015 em vaig incorporar al grup de Física de Partícules per treballar com postdoctoranda a l'Escola de Física de la Universitat de Bristol (Regne Unit), i vaig treballar en l'actualització del detector LCHb (CERN) com a membre de el grup TORCH (Time of Flight Identification with Cherenkov Radiation), finançat per una subvenció del Consell Europeu de Recerca (codi ERC-2011-ADG proposta 299.175). Des de 2016 fins a agost de 2019 vaig estar treballant com a investigadora postdoctoral amb una Beca d'Excel·lència Severo Ochoa en el grup de física mèdica IRIS al IFIMED (Instal·lació de Física Mèdica). Aquesta instal·lació pertany a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC). He treballat en Tomografia per Emissió de Positrons i hadronteràpia.
 
Al setembre de 2019 em van concedir un projecte de tres anys en una convocatòria competitiva SEJIGENT (Subvencions a l'excel·lència científica de juniors investigadors de la Generalitat Valenciana). Actualment sóc la investigadora principal d'aquest projecte: "Implementació i demostració de la funcionalitat d'una nova sonda per a la millora de la resolució espacial en Tomografia per Emissió de Positrons" que estic realitzant en paral·lel a la meva feina dins el grup IRIS.

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1