2022

« Ves enrere

Laura Laguna Cruañes

Laura Laguna Cruañes

https://www.iata.csic.es/es/personal/laura-laguna-cruanes

ORCID

laura.laguna@iata.csic.es

Afiliació: Instituto de Agroquímica y Tecnología de los Alimentos (IATA, CSIC)

Camps o árees d’investigació Anàlisi sensorial, disfàgia, masticació

Laura Laguna és Científica Titular en l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA, CSIC). La seua investigació se centra en la Ciència Sensorial i del Consumidor, amb especial èmfasi a entendre la percepció de l'estructura i composició dels aliments, especialment per població vulnerable, com són, els adults majors. És diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments. Va realitzar el seu doctorat en el IATA (CSIC) (València 2013), realitzant 3 estades en centres estrangers (Campden BRI, el Regne Unit; TNO, Països Baixos; Purdue University, els EUA). Més, tard, en el marc d'un projecte europeu (OPTIFEL, FP7) va treballar com a investigadora postdoctoral en la Universitat de Leeds (el Regne Unit). Posteriorment va obtindre un contracte Juan de la Cierva-Formació (CIAL, UAM-CSIC), i un contracte Juan de la Cierva-Incorporació, amb el qual es va reincorporar al IATA.

Ha publicat més de 50 articles científics i capítols de llibre, rebut diferents premis d'investigació (Faculty Award Committee 2014; The Vaig vindre Science Award 2017; Rising Star of the Journal of Texture Studies) i ha participat en el desenvolupament d'invencions en el camp de l'alimentació, aconseguint dues patents. Ha participat en projectes dins de la EIT Food (Food Solutions 2018, 2019, 2021), i forma part del comité editorial en diferents revistes científiques (Journal of Texture studies, Wiley En línia Library; Nutrition, Dietetics & Nutraceuticals. Research Open World). Actualment lidera dos projectes centrats en la caracterització física i sensorial dels aliments i begudes per a persones ancianes que patisquen disfàgia (SafeToSwallow Project, ref. PID2020-117016RB-I00; THIRSTY Project, ref. 05TUI - GV05UTEL).

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1