2020

« Ves enrere

Javier Resta López

Javier Resta López

https://www.uv.es/resta/NOVAS/Home.html

ResearchID

ORCID

Javier2.Resta@uv.es

Afiliació: Institut Universitari de Ciència dels Materials (ICMUV) - Universitat de València

Camps o árees d’investigació Física de l'accelerador de partícules, Física de l'plasma, Física de l'estat sòlid, Ciència dels materials.

Després d'obtindre la seua llicenciatura en Física en la Universitat de València en 2001, Javier Resta va realitzar una estada d'investigació en la Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia (Alemanya), on va desenvolupar una tesina ("Diplomarbeit") en el camp de la Física Teòrica i Nuclear. En 2004, és guardonat amb una beca doctoral del CERN per a desenvolupar una tesi centrada en el disseny i caracterització del rendiment de sistemes de col·limació del feix no lineals, tant per a col·lisionadors circulars (per exemple, el LHC) com per a futurs col·lisionadors lineals (per exemple, CLIC). Javier va obtindre el doctorat en Física amb la distinció "Summa cum laude" per la Universitat de València en 2007, per a treballar després com a investigador postdoctoral en diferents institucions de reconegut prestigi internacional: el John Adams Institute for Accelerator Science (JAI) en la Universitat d'Oxford; l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) en el marc d'una beca "Juan de la Cierva"; i the High Energy Accelerator Research Organization (KEK de les seues sigles en japonés) en Tsukuba, el Japó.

En 2014, Javier s'incorpora a la Universitat de Liverpool amb un contracte Marie Curie per a investigadors experimentats atorgat per la Comissió Europea. Allí duu a terme estudis de física de feixos de partícules per a entendre millor la dinàmica del feix en anells d'emmagatzematge d'antiprotons i ions a baixa energia, contribuint així a l'optimització d'instal·lacions científiques destinades a la producció d'antimatèria. En 2017, és promocionat a la posició de coordinador d'investigació i líder adjunt del grup "Quàntum Systems and advanced Accelerator Research (QUASAR)" en la Universitat de Liverpool i el Cockcroft Institute. Durant aquest període lidera un ampli portafolio d'I+D+i, incloent estudis de dinàmica del feix, diagnòstic del feix i noves tècniques d'acceleració de partícules.

Des de juliol de 2020, el Dr. Resta treballa com a investigador distingit (CIDEGENT) en l'Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València (ICMUV), on lidera un projecte interdisciplinari que té com a objectiu investigar nous mètodes d'acceleració de partícules més enllà de l'estat actual de la tècnica. Per a això, combina física d'acceleradors, física de l'estat sòlid i ciència dels materials amb el principal objectiu de dissenyar acceleradors de partícules i fonts de radiació sincrotró ultra-compactes. Noves tècniques d'acceleració basades en nanoestructuras tenen el potencial de revolucionar el disseny dels acceleradors de partícules del futur.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1