2022

« Ves enrere

Juan Antonio Moreno Bravo

Juan Antonio Moreno Bravo

https://morenobravoja.wixsite.com/website

ResearchID

ORCID

juan.moreno@umh.es

Afiliació: Instituto de Neurociencias de Alicante, CSIC-UMH

Camps o árees d’investigació Neurociències

Em vaig llicenciar en Biologia per la Universitat de València (UV) el 2008. El 2010, em vaig unir al laboratori de Dr. Eduardo de Puelles a l'Institut de Neurociències d'Alacant (IN) UMH-CSIC per realitzar la meva tesi doctoral sobre el desenvolupament del circuit habenulo- interpeduncular. Després de doctorar-me el 2015 per la Universitat Miguel Hernández d'Elx, el meu creixent interès sobre el desenvolupament i organització dels circuits neuronals em va portar a unir-me al laboratori del Dr. Alain Chédotal a l'Institut de la Visió (París, França). Allí vam estudiar els principals mecanismes moleculars que dirigeixen la formació de les comissures cerebrals, les quals connecten els hemisferis cerebrals. El nostre treball va suposar una revolució conceptual en els mecanismes que guien els axons comissurals cap a la línia mitjana ventral del cervell durant el desenvolupament embrionari dels mamífers (Nature 2017, Development 2018, Neuron 2019). A més, vaig treballar a aplicar aquests nous conceptes a altres regions del cervell, com el cerebel.

Els meus interessos van créixer cap a voler aprofundir en el nostre enteniment sobre com alteracions d'aquesta estructura impacten la funció global del cervell. El 2019 em vaig unir al laboratori de la Dra. Guillermina López-Bendito a l'IN a través d'un contracte Marie-Skolodwska Curie IF per estudiar com el cerebel interaccionava amb el tàlem durant el desenvolupament del cervell.

El 2020 vaig ser guardonat amb un contracte Ramón y Cajal i un projecte ERC Starting Grant que em va permetre establir el meu grup de recerca centrat en el Desenvolupament, Assemblatge i Funció dels circuits del Cerebel. El 2021, vaig obtenir un projecte SEJIGENT que m'ha permès iniciar una nova línia de recerca enfocada en els mecanismes moleculars implicats en la formació dels circuits locals del cerebel. A més, he estat recentment guardonat amb el premi Olympus per a Joves Neurocientífics atorgat per la Societat Espanyola de Neurociència.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1