2020

Mónica Giménez Marqués

Mónica Giménez Marqués

ResearchID

ORCID

monica.gimenez-marques@uv.es

Afiliació: Instituto de Ciencia Molecular (ICMol), Universitat de València

Camps o árees d’investigació Materials porosos, nanoestructures híbrides funcionals

Mónica Giménez Marqués (n. 1984, València) és Investigadora Ramón i Cajal a l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València (Espanya). La Dra. Giménez Marqués va obtenir el seu doctorat en 2013 en l'ICMol finançat amb una beca Nacional FPU baix la supervisió del Prof. Coronado i el Dr. Mínguez Espallargas en el camp del magnetisme molecular. En 2014 va desplaçar els seus interessos cap a diferents usos de materials híbrids porosos coneguts com MOF: primer, va ocupar un lloc postdoctoral a l'Institut Lavoisier de Versailles (França), sota la supervisió del Prof. Serre i el Prof. Couvreur per estudiar l'ús biomèdic de els MOF. El 2015, va obtenir una beca individual Casa-Sklodowska Curie per treballar a l'Institut des Matériaux Poreux de Paris (França) en el desenvolupament de MOF heterometàlics per al seu ús en catàlisi heterogènia amb una estada de recerca en el grup del Prof. García al ITQ (Universitat Politècnica de València). En 2018 es va incorporar a l'ICMol amb una Juan de la Cierva Incorporació (seleccionada nº 1 en Química). En 2019 va ser nomenada Junior Leader Incoming Fellow de la Fundació La Caixa i el 2020 va ser premiada com Investigadora Ramón i Cajal. Des d'aleshores, la Dra. Giménez Marqués lidera un grup d'investigació dedicat a materials híbrids MOF, recolzat per programes competitius com els projectes d'excel·lència SEJIGENT de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya.
 
La Dra. Giménez Marqués ha rebut diverses distincions com l'assistència a la 67na Trobada de Premis Nobel Lindau 2017 (seleccionada per dues institucions: Comissió Europea i CSIC), el Premi Talent Jove (2019) i el Premi Científic i Tècnic Ciutat d'Algemesí (2019), entre d'altres.
 
El seu principal interès de recerca es centra en el desenvolupament de nous materials híbrids de tipus MOF per estudiar propietats fonamentals i els seus usos en camps relacionats amb la biomedicina i el medi ambient.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1