2020

« Ves enrere

Cristina Crava

Maria Cristina Crava

http://www.cbp.com.es/

ResearchID

ORCID

m.cristina.crava@uv.es

Afiliació: BIOTECMED, Universitat de València

Camps o árees d’investigació Entomologia, Biologia Molecular, Química Ecològica

Soc biotecnòloga amb més de dotze anys d'experiència d'investigació en els camps d'entomologia, patologia d'invertebrats i química ecològica. Tinc en actiu 20 publicacions en revistes amb factor d'impacte, de les quals soc primera autora de 12. Els resultats del meu treball han sigut presentats en 22 congressos internacionals i 11 congressos nacionals.
 
La meua carrera va començar amb l'obtenció del títol de Màster en la Universitá degli Studi de Milà (Itàlia) que em va permetre accedir a un curs de doctorat oferit per la Universitat de València. Durant la meua etapa doctoral, que va finalitzar en 2013 i que vaig realitzar en part als EUA en la University of Tennessee, vaig estudiar el mecanisme d'acció de les proteïnes bacterianes Cry produïdes per Bacillus thuringiensis en els insectes dianes. Després de la defensa de la tesi, vaig treballar en l'institut Max Planck per a la Química Ecològica de Jena (Alemanya) sota la supervisió del prof. Ian Baldwin. Els meus resultats van il·lustrar per primera vegada la transferència d'hormones vegetals des d'insectes fitòfags a les seues plantes hostes amb la finalitat de manipular el contingut nutricional de les fulles. La meua segona etapa com a investigadora postdoctoral es va realitzar en la Fondazione Edmund Mach de San Michele all'Adige (Itàlia) on em vaig ocupar de l'estudi del sistema nerviós perifèric dels insectes, i on el meu projecte va ser finançat per un contracte Marie Curie –IEF per a entendre la percepció olfactòria de la mosca de la fruita Drosophila suzukii. La meua tercera etapa post doctoral va ser en la Universitá degli Studi de Pavia (Itàlia), on vaig col·laborar amb el grup de Mariangela Bonizzoni en un estudi de genòmica que va revelar com les insercions virals són freqüents en el genoma del mosquit de la febre groga, Aedes aegypti, i com formen part d'un mecanisme antiviral adaptatiu. En 2019 vaig obtindre un contracte Juan de la Cierva – incorporació que em va permetre tornar a València i al qual vaig renunciar després de nou mesos per a començar com a investigadora CDEIGENT del Pla GenT de la Generalitat Valenciana.

Els meus actuals interessos són les relacions tritrófiques entre lepidòpters, entomopatógens i plantes hostes. Utilitze una aproximació multidisciplinària que utilitza tant eines de biologia molecular i de microbiologia com de bioinformàtica amb l'objectiu d'investigar com les infeccions dels insectes influeixen sobre la seua capacitat de rastrejar les olors. També estic interessada en l'estudi de les insercions virals procedents de virus a RNA en el genoma de lepidòpters del genere Spodoptera i del seu paper en la immunitat antiviral.

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1