2020

Domingo Carlos Salazar García

Domingo Carlos Salazar García

ResearchID

ORCID

domingocarlos.salazar@uv.es

ficha.afiliacion: Universitat de València. Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga

ficha.campos Prehistòria, Arqueologia, Arqueologia biomolecular, Evolució humana

Domingo C. Salazar García (nascut a València, 1981; PhD.Sr. Leipzig-València, 2012) és un arqueòleg biomolecular. La seua investigació es centra en la reconstrucció d'estils de vida des de la prehistòria i els primers períodes històrics. Especialment interessat en els neandertals, la transició a l'agricultura i el sorgiment de societats complexes, treballa principalment en projectes al Mediterrani, Amèrica del Sud i Àfrica del Sud. Realitza un seguiment de la dieta humana, la salut i la migració a través de tècniques biogeoquímiques (anàlisi isotòpica i *proteómico) i microscòpiques en una varietat de teixits humans i faunístics (ossos, dents, cabell, càlculs dentals).
 
La seua carrera investigadora ha sigut internacional, en institucions com l'Institut Max-Planck d'Antropologia Evolutiva, l'Institut Max-Planck per a les Ciències de la Història Humana, la Universitat de Ciutat del Cap (Sud-àfrica) i la Universitat del País Basc. Actualment és Catedràtic d'Investigació *CIDEGENT en el Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València, així com Investigador Titular del Departament d'Evolució Humana (MPI-EVA) i Investigador Associat d'Honor del Departament de Ciències Geològiques (UCT).
 
En 2020 va traslladar la seua investigació d'Ikerbasque, la Fundació Basca per a la Ciència, per a iniciar el seu projecte CIDEGENT en el Departament de Prehistòria, Arqueologia y Història Antiga de la Universitat de València. Aquest projecte té com a objectiu integrar diferents tècniques i camps en l'estudi de la dieta de poblacions passades. En concret, es dirigeix als patrons dietètics en la transició a l'agricultura (des del Paleolític Superior Tardà fins al Neolític Tardà) en la Ibèria mediterrània. A més dels estudis d'antecedents arqueològics i antropològics necessaris per al desenvolupament d'aquest projecte, els principals mètodes seleccionats per a obtindre informació dietètica complementària són l'anàlisi d'isòtops estables sobre col·lagen ossi i l'estudi de microrestes vegetals de càlculs dentals.

ficha.personas.apoyo: 1