2018

« Retour

Avelino Vicente Montesinos

Avelino Vicente Montesinos

https://avvicente.wordpress.com/

ResearchID

ORCID

avelino.vicente@ific.uv.es

ficha.afiliacion: Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València

ficha.campos Física de partículas , Construcción de modelos de masa de neutrinos , Fenomenologia i física del LHC

Durant la meua carrera científica he treballat en diverses línies d'investigació que abasten una àmplia varietat d'aspectes teòrics i fenomenològics en el camp de la física més enllà del Model Estàndard. Vaig començar la meua carrera amb una beca predoctoral en IFIC (CSIC - O. València) des de gener de 2007 fins a octubre de 2010. Posteriorment, vaig ocupar els següents llocs:
 
- CERN (Ginebra, Suïssa), becària Marie Curie ESR des de novembre de 2010 a juny de 2011.
 
- Universität Würzburg (Würzburg, Alemanya), investigador postdoctoral des de febrer de 2011 fins a setembre de 2011.
 
- Laboratoire de Physique Théorique d'Orsay (CNRS, Orsay, França), investigador postdoctoral d'octubre de 2011 a juny de 2013.
 
- Université de Lieja (Lieja, Bèlgica), investigadora postdoctoral des de juliol de 2013 fins a juny de 2015.
 
Al juliol de 2015 em vaig incorporar a l'IFIC (CSIC - O. València) com a investigador postdoctoral i vaig gaudir d'un contracte d'Incorporació Juan de la Cierva en 2016-2017. Després d'un breu període contractat com a Investigador Doctor Sènior per la Universitat de València, vaig obtindre un lloc de postdoctorat en el CSIC contractat pel projecte SEJI FÍSICA, finançat per la Generalitat Valenciana, del qual soc Investigador Principal. Finalment, soc investigador Ramón y Cajal en la Universitat de València des de gener de 2020.
 
El nucli de la meua activitat s'ha centrat en el sector leptónic de la teoria, que conté les principals incògnites necessàries per a completar la nostra comprensió de la física de partícules fonamentals. El meu treball en models de masses de neutrins i les seues implicacions en colisionadors i experiments de baixa energia està documentat per un nombre significatiu d'articles coneguts sobre construcció de models i violació de la universalitat, física de colisionadors i possibles connexions de matèria fosca. He estudiat la fenomenologia de nous models físics amb neutrins estèrils lleugers i he realitzat contribucions notables a l'activitat d'investigació recent en el camp de la leptònica. En les primeres etapes de la meua carrera també vaig contribuir substancialment a l'estudi de models supersimétrics amb violació de la paritat R i vaig explorar les implicacions d'un mecanisme d'alta energia en escenaris amb supersimetria d'escala TeV. Actualment, també estic investigant les implicacions dels resultats recents de diversos experiments de sabor que apunten cap a la possible violació de la universalitat del sabor leptónic en les desintegracions de la fonda B i explorant enfocaments basats ​​en teories de camp efectives. He publicat 47 articles d'investigació en revistes internacionals revisades per parells d'alt factor d'impacte, inclosos quatre articles de revisió convidats. He presentat la meua investigació en 48 xarrades en conferències internacionals (18 d'elles com a orador convidat, incloses 6 xarrades de revisió) i vaig aparéixer en 12 contribucions a les actes de conferències. També he impartit 23 seminaris convidats i un seminari web en línia. Aquestes activitats d'investigació i comunicació sempre han abordat temes d'actualitat d'avantguarda. En la base de dades inspire [http://inspirehep.net/author/profile/a.vicente.1], comunament utilitzada en l'àrea d'investigació de la física de partícules, totes les meues publicacions han rebut un total de 2401 cites al 27 de gener de 2020, amb un factor h de 27. Díhuit dels meus articles han sigut citats més de 50 vegades, dels quals sis han sigut citats més de 100 vegades. També he publicat els codis públics FlavorKit, hui dia una coneguda eina per al càlcul d'observables de sabor en models de nova física, i DsixTools, un nou paquet per al maneig de la Teoria de Camp Efectiu del Model Estàndard.

ficha.personas.apoyo: 3