2018

« Retour

Juan Aragó March

Juan Aragó March

http://www.molmattc.com/portal/index.php

ResearchID

ORCID

juan.arago@uv.es

ficha.fecha-fin: 2019

ficha.afiliacion: Instituto de Ciencia Molecular (ICMol), Universitat de València

ficha.campos Química teórica , Modelització molecular

El Dr. J. Aragó (n. 1983, València) és actualment becari d'investigació Ramon-i-Cajal en l'Institut de Ciències Moleculars (ICMol) de la Universitat de València (Espanya). El Dr. J. Aragó va obtindre el seu doctorat amb honors acadèmics en 2012 en el ICMol baix la supervisió dels Profs. Enrique Ortí i Pedro M. Pigota. En graduar-se, va continuar treballant durant un any en el seu grup de doctorat com a investigador postdoctoral i, posteriorment, es va traslladar al setembre de 2013 a la Universitat de Warwick (el Regne Unit) per a realitzar una estada postdoctoral en el grup del Prof. A. Troisi després de rebre la prestigiosa beca intraeuropea Marie Curie (IEF). Durant la seua estada postdoctoral, la seua investigació es va centrar en el transport de excitons en cristalls moleculars i agregats, que és un procés fonamental per a potencials aplicacions optoelectròniques. De retorn al ICMol en 2016, va rebre la Beca JdC-Incorporació (segon lloc en Química) i, en 2018, l'altament competitiva Beca Ramon-i-Cajal. El mateix any (2018), també se li va atorgar un projecte d'excel·lència per a joves investigadors ("Subvencions a l'excel·lència científica de júniors investigadors (*SEJI)") de l'agència "Generalitat Valenciana (GVA)".
 
Aragó investiga la caracterització teòrica de les propietats estructurals, electròniques, d'autoassemblatge i de transport d'energia / carrega dels sistemes moleculars electroactius / fotoactius amb especial rellevància en el camp de l'electrònica orgànica. En particular, se centra principalment en la relació íntima entre l'organització molecular i la funcionalitat (per exemple, el transport de excitons) que és de summa importància per al disseny i desenvolupament de materials millorats (supra) moleculars per a la pròxima generació de dispositius optoelectrònics. Recentment, també ha impulsat una línia d'investigació nova i prometedora sobre el disseny computacional d'enzims degradants del plàstic.
 
El Dr. J. Aragó és coautor d'1 capítol de llibre i 61 publicacions en revistes internacionals de revisió per parells, les quals acumulen més de 962 cites donant com a resultat un índex h de 20. Ha participat en 11 projectes nacionals i 2 europeus (4 com PI ), més de 95 conferències internacionals i nacionals (13 comunicacions convidades / orals) i en l'organització de 2 conferències. El Dr. J. Aragó ja ha dirigit 1 tesi doctoral, 5 estudiants de màster i 4 TFG (projecte fi de carrera). Addicionalment, ha participat activament en activitats de divulgació com "*Expociencia" i xarrades en escoles secundàries per a divulgar la ciència en contextos no especialitzats..

ficha.personas.apoyo: 4