2019

« Ves enrere

Jordi Gamir Felip

Jordi Gamir Felip

ORCID

jgamir@uji.es

Afiliació: Universitat Jaume I

Camps o árees d’investigació Imprimació, Respostes immunes de les plantes, Resistència adquirida sistèmica, Patrons moleculars associats amb danys, Metabolòmica en ciència de les plantes.

Jordi Gamir és doctorat Cum Laude per la Universitat Jaume I de Castelló (2014). Després de dues etapes postdoctorals a la Universitat de Friburg (Suïssa, 2015-2016) i el centre de el CSIC, Estació experimental de l'Saidí (Granada, 2017-2018), s'ha incorporat com a investigador distingit pel programa Gent (CDEIGENT) a la Universitat Jaume I de Castelló.

La seva recerca es basa en l'estudi de el sistema immunològic de les plantes amb la finalitat de reduir l'ús de plaguicides que són nocius per a la salut de les persones. Coneixent els mecanismes de senyalització i resposta a nivell molecular, es pot potenciar la capacitat de les plantes per defensar-se enfront virus, bacteris, fongs i insectes. Aquesta línia d'investigació té com a objectiu aplicar la directiva llançada per la Comissió Europea, 2009/128 / CEE, la meta és reduir l'ús de plaguicides i promoure l'ús de productes sostenibles que no siguin perjudicials per a la salut humana i el medi ambient.

Ha rebut quatre beques postdoctorals (entre les quals es troben la Juan de la Cierva formació / investigació), participat en un total de nou projectes nacionals i internacionals i quatre projectes de transferència tecnològica amb diferents empreses de el sector agroquímic. És autor de 21 articles científics i dos capítols de llibre, tots ells revisats per parells.

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1