2019

« Ves enrere

Miriam Navlani García

Miriam Navlani García

https://cvnet.cpd.ua.es/curriculum-breve/es/navlani-garcia-miriam/14777

ORCID

miriam.navlani@ua.es

Afiliació: IUMA - Institut Universitari de Materials. Universidad de Alicante

Camps o árees d’investigació Catàlisi heterogènia, nanomaterials, producció d'hidrogen, valorització de CO2

Miriam Navlani García es va llicenciar en Química per la Universitat d'Alacant en 2008 i va obtindre el Doctorat en Ciència de Materials per la mateixa universitat en 2014 (menció internacional). La seua Tesi Doctoral va tractar sobre l'ús de zeolites per a aplicacions mediambientals, com ara absorbents emprats com a trampes d'hidrocarburs en condicions d'arrancada en fred en els motors de combustió interna i catalitzadors per a la producció i purificació d'hidrogen. Durant la seua etapa predoctoral va realitzar diverses estades en centres nacionals i internacionals, com l'Institut de Carboquímica de Saragossa i la Universitat d'Osaka (el Japó). Després de doctorar-se, es va traslladar a la Universitat d'Osaka, on va treballar com Assistant Professor en la Division of Materials and Manufacturing Science, Graduate School of Engineering (2015-2017). Després d'aquest primer període postdoctoral, va aconseguir la prestigiosa i altament competitiva beca JSPS Postdoctoral Fellowship for Research in Japan (Standard), atorgada per la Japan Society for the Promotion of Science. Després de quasi 4 anys d'experiència postdoctoral a l'estranger, la Dra. Navlani García es va incorporar a la Universitat d'Alacant en 2019 com a investigadora distingida en el grup de Materials Carbonosos i Medi Ambient (MCMA) del Departament de Química Inorgànica i a l'Institut de Materials de la Universitat d'Alacant gràcies al Programa per al suport a persones investigadores amb talent - Pla GenT de la Generalitat Valenciana.

Els seus interessos en investigació se centren en el disseny i desenvolupament de nanomaterials per a aplicacions mediambientals i catalítiques, com ara la purificació d'hidrogen i la seua producció a partir de molècules portadores d'hidrogen i la valorització de CO₂.

Com a fruit de la seua investigació, la Dra. Navlani García és autora/coautora de més de 35 articles en revistes científiques internacionals, una patent i diversos capítols de llibre. A més, compta amb més de 30 aportacions a congressos científics nacionals i internacionals i ha participat en diversos projectes d'innovació docent en la Universitat d'Alacant. Així mateix, ha rebut diversos reconeixements, entre ells el Segell d'Excel·lència per a les Accions Marie Skłodowska-Curie de la Comissió Europea.