2019

« Ves enrere

Francisco Salesa Greus

Francisco Salesa Greus

ResearchID

ORCID

sagreus@ific.uv.es

Afiliació: Institut de Fisica Corpuscular - CSIC/UV

Camps o árees d’investigació Física d'astropartícules

Soc un físic experimental que treballa en el camp de la física d'astropartícules. Estic interessat en l'estudi dels fenòmens més energètics de l'univers mitjançant l'observació de missatgers còsmics com neutrins, raigs gamma i raig còsmics.

Vaig obtenir el títol de Llicenciat en Física per la Universitat de València (UV) en 2003 y després en 2010 el títol de doctorat per treball "Time Calibration and Point Source Analysis with the ANTARES Neutrino Telescope", pel qual se'm va concedir el Premi Extraordinari de Doctorat de la UV en 2012.
En 2011 vaig començar el meu primer contracte Postdoctoral a la Universitat Estatal de Colorado (Colorado State University, CSU) on vaig treballar per als observatoris Pierre Auger (raigs còsmics) i HAWC (raigs gamma).
En 2013 em vaig traslladar a la Universitat estatal de Pensilvania (The Pennsylvania State University, PSU) amb una posició d'investigador associat. Allí vaig continuar treballant en els mateixos projectes (Pierre Auger i HAWC).
En 2015 em vaig traslladar a l'institut de Física Nuclear (IFJ-PAN) en Cracòvia amb un contracte Postdoctoral i posteriorment (2017) amb una plaça de "adiunkt". Allí vaig treballar majoritariament per a l'observatori HAWC.
En 2019 se'm va concedir una contracte CIDEGENT (Generalitat Valenciana) per a treballar en el projecte "Search for the sources of high-energy cosmic rays with the KM3NeT neutrino telescope in the era of Multi-messenger astronomy". Actualment estic involucrat en els telescopis de neutrins ANTARES i KM3NeT. També continue participant com a membre actiu de la col·laboració HAWC.

Pel que fa a posicions importants que he tingut durant la meua carrera puc destacar haver sigut el representat institucional del IFJ-PAN en la col·laboració HAWC. Actualment sóc el coordinador de la part de astrofísica i membre del comitè directiu de la col·laboració ANTARES.

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 2