Afiliació: Instituto de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València
Camps o árees d’investigació Física (teórica) de partícules: Física de Neutrins i implicacions en Cosmologia , asimetria matèria-antimatèria , acceleradors de partícules, Física de Astropartícules.
En 2010 vaig obtindre el meu doctorat en l'Institut de Física Teòrica (IFT) UAM-CSIC de Madrid. Després de realitzar diverses estades post-doctorals en "IPPP-Durham University" (el Regne Unit, 2010-2012), SISSA-Trieste (Itàlia, 2012-2015), INFN-Sezione di Genova (Itàlia, 2015-2016) i CERN (Suïssa, 2016-2018) com "fellow", en 2019 em vaig incorporar a l'IFIC UV-CSIC (València). El meu treball se centra principalment en els aspectes teòrics i fenomenològics de la física de neutrins i vaig triar l'IFIC perquè és, sens dubte, una institució de referència en aquest camp, tant a nivell teòric com experimental.
Un dels meus principals objectius científics és respondre a una qüestió fonamental: com s'origina la massa dels neutrins? Fa cinc anys, el premi Nobel de física va ser atorgat a *Takaaki *Kajita i Arthur B. McDonald "pel descobriment de les oscil·lacions de neutrins, la qual cosa demostra que els neutrins tenen massa". Aquest descobriment va suposar una de les primeres proves de l'existència de nova física més enllà del Model Estàndard de física de partícules. De fet, les masses dels neutrins són molt més xicotetes que les de la resta de partícules elementals conegudes, la qual cosa suggereix l'existència d'un mecanisme diferent al camp de *Higgs capaç d'explicar aquest fet. A més, aquest nou mecanisme pot estar relacionat amb el problema de la matèria fosca i, sobretot, donar-nos la clau sobre un altre dels enigmes de la ciència actual: per què vivim en un món fet de matèria? En l'origen de l'univers degueren crear-se iguals quantitats de matèria i antimatèria, però per alguna raó tot el que veiem en la naturalesa està format només de matèria
En definitiva, la principal motivació del meu treball és la cerca de la teoria fonamental subjacent capaç de respondre a totes aquestes preguntes obertes. L'anàlisi conjunta de dades provinents de fonts en principi molt diverses, des d'observacions cosmològiques fins a experiments d'oscil·lacions de neutrins, passant per acceleradors de partícules i experiments de desintegració doble beta sense neutrins, és essencial per a poder entendre i descobrir quina és la teoria fonamental que s'amaga darrere d'aquestes incògnites.
Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 2 (2019-2020) + 1 (2021-2022) contractats amb el meu projecte + 1 financiat pel programa "La Caixa INPhINIT".