2019

« Ves enrere

Josep Canet-Ferrer

Josep Canet-Ferrer

ResearchID

ORCID

jose.canet-ferrer@uv.es

Afiliació: Institut de Ciència Molecular (ICMol), Universitat de València

Camps o árees d’investigació Interacció llum-matèria, materials de canvi de fase, espectroscòpia òptica, metasuperfícies, emissors de fotons únics, materials 2D

Josep Canet-Ferrer (Simat de Valldigna, 1978) és investigador distingit a l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València (UVEG). Actualment lidera una línia d'investigació destinada al desenvolupament de Metasuperfícies multifuncionals basades en ressonadors de silicis i materials bidimensionals. Va estudiar Física a la UVEG on també va cursar el diploma d'estudis avançats en Fotònica i Dispositius. Durant la seua Tesis doctoral va contribuir en diversos avanços en el camp de l'Òptica Quàntica com el posicionament determinista d'emissores de fotons individuals (emissors quàntics) o la invenció d'un nou mètode de mesura de fluctuacions temporals d'intensitat (Patent europea).

La seua etapa postdoctoral va començar al grup de Stefan Maier, al Imperial College London, finançada mitjançant una ajuda VALi + d, de la Generalitat Valenciana. D'aquesta manera va llançar la seua primera línia d'investigació centrada en el disseny de dispositius híbrids magnètics-i-plasmònics. Posteriorment es va incorporar a ICFO (Barcelona) on va completar la seua formació amb nocions avançades de càlcul numèric i nanofabricació mentre contribueix amb publicacions d'alt impacte en el camp de les Metasuperfícies reconfigurables.

En febrer de 2019 va tornar a la UVEG gracies al Programa GenT per a aprofitar aquesta experiència llançant una línia d'investigació en Metasuperficies al ICMol. Durant la seua carrera ha contribuït en 40 publicacions en revistes del primer quartil (Q1) amb més de 1000 cites (índex h = 19). A més, continua col·laborant amb investigadors rellevants en el camp de la Plasmònica. Ha donant xarrades invitades en conferencies com NanoPlasMeta i ha contribuït a l'organització de congressos internacionals com PIERS 2019 i PIERS 2021.

 

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1