2020

« Ves enrere

Isabel Del Pino

Isabel Del Pino

www.delpinolab.com

ResearchID

ORCID

idelpino@cipf.es

Afiliació: Centre d'Investigació Príncep Felip

Camps o árees d’investigació Biomedicina , Neurociència

Isabel del Pino és investigadora distingida CIDEGENT des de 2020. Investigadora principal del laboratori de plasticitat neuronal de València (Centre d'Investigació Príncep Felip, CIPF).
Doctorada en Bioquímica en el Max-Planck-Institute for Brain Research a Frankfurt am Main (Alemanya) i postdoctorat en l'Institut de Neurociències UMH-CSIC a Alacant (Espanya), King´s College London (Regne Unit) i Neurocentre Magendie en Bordeaux (França). Guardonada amb una beca Initiative d´excellence (IdEx) en la Universitat de Bordeus i un premi Young IBRO Regions Connecting Award, així com beques de viatge IBRO-PERC / FENS, SRUK-CERU.
 
Durant quasi una dècada, la meua investigació s'ha centrat en comprendre la base neurobiològica de l'aprenentatge i la memòria en la salut i la malaltia. La meua investigació sobre els determinants moleculars i cel·lulars del comportament complex ha sigut rellevant per a comprendre millor el substrat neurobiològic que subjau als trastorns neurològics complexos com l'esquizofrènia. Actualment, soc la investigadora principal del grup de "Plasticitat Neural" del departament de "Neuroinflamación i deterioració cognitiva" del Centre d'Investigació Príncep Felip (Centre d'Investigació Príncep Felip) des de juny de 2019, on supervise el treball d'un tècnic de laboratori, dos assistents d'investigació i dos estudiants.
El nostre principal objectiu és analitzar la base del circuit neural dels trastorns neurològics emprant ratolins com a models animals de malalties neuropsiquiàtriques i neurodegeneratives.
Actualment investiguem les canalopaties subjacents a la disfunció precoç en l'eix prefrontal-hipocampal en trastorns neurològics i neurodegeneratius. Actualment, el meu treball compta amb el suport de beques del Ministeri de Ciència i Innovació d'Espanya (JIN-Reptes en investigació 2019) i de la Generalitat Valenciana (Programa d'Excel·lència en Investigació CIDEGenT, Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana). Aprofitant models de ratolí de la malaltia d'Alzheimer (EA), hem començat a revelar alteracions funcionals primerenques i factors moleculars que contribueixen a l'activitat de xarxa anormal dins de l'escorça cerebral de models animals d'EA.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1