2020

« Ves enrere

Juana María Delgado Saborit

Juana María Delgado Saborit

ResearchID

ORCID

delgado@uji.es

Afiliació: Perinatal Epidemiology, Environmental Health and Clinical Research. School of Medicine. Universitat Jaume I

Camps o árees d’investigació Modelització de l'evaluació d'exposición ambiental , Cognició, neurodesenvolupament y enfermetats neurodegeneratives.

La Dra. Juana María Delgado-Saborit va completar el seu doctorat en la Universitat Jaume I (Espanya). Posteriorment, va desenvolupar la major part de la seua activitat investigadora i docent en l'àrea de Salut Ambiental en la Universitat de Birmingham (Regne Unit). Després de rebre una prestigiosa Marie Sklodowska Curie Fellowship es va incorporar a l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Recentment s'ha incorporat a la Universitat Jaume I després de ser guardonada amb una plaça d'Investigador Distingit GenT. La Dra Delgado-Saborit ha completat diverses estades d'investigació en destacats centres d'investigació, com l'Escola de Salut Pública de Harvard, l'Imperial College London, el King's College London, la University College London, la Universitat d'Utrecht i el Joint Research Centre.
 
La Dr Delgado-Saborit és experta en estudis d'avaluació de l'exposició a contaminants atmosfèrics, en caracterització química per a la identificació de fonts de contaminació i en l'ús de biomarcadors per a avaluar les exposicions ambientals i els efectes de l'estrés oxidatiu i la inflamació en la salut.
 
La seua investigació actual aplica metodologies epidemiològiques i tècniques de sistemes d'informació geogràfica per a avaluar els efectes de la contaminació de l'aire, el soroll, l'accés a zones verdes i la llum artificial nocturna sobre el rendiment i el desenvolupament cognitiu i els problemes de comportament en xiquets. La Dra. Delgado-Saborit aplica models d'exposició basats en la dispersió atmosfèrica, els usos del sòl i intel·ligència artificial, combinats amb biomarcadors d'exposició i efecte per a estimar les exposicions a contaminants ambientals en poblacions a gran escala.
 
Actualment està col·laborant amb el Comité d'Efectes Mèdics dels Contaminants de l'Aire (Regne Unit) i el Public Health England per a avaluar l'evidència epidemiològica que vincula l'exposició a la contaminació de l'aire i la pèrdua cognitiva i la demència. També ha actuat com a assessora de l'Organització Mundial de la Salut per a definir les Guies actuals de qualitat de l'aire interior i és autora de dos capítols (benzé i hidrocarburs aromàtics policíclics). També manté nomenaments científics honorifics en King's College London, la Universitat de Birmingham i ISGlobal.
 
Ha rebut diversos premis d'investigació prestigiosos: el Cefic LRI Innovative Science Award 2010; el 2011 Walter A. Rosenblith New Investigator Award; la Marie Sklodowska-Curie Fellowship (2017) i ha sigut guardonada com a Investigadora Distingida GenT (2019).

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1