2020

« Ves enrere

Raquel Molina Peralta

Raquel Molina Peralta

https://www.researchgate.net/profile/R_Molina

ResearchID

ORCID

Raquel.Molina@ific.uv.es

Afiliació: Universidad de Valencia

Camps o árees d’investigació Física hadrònica , Teories Efectives

Raquel Molina Peralta va obtindre el grau de doctora per la Universitat de València l'any 2012, després d'haver realitzat els seus estudis de llicenciatura en Física, i especialitzant-se en Física Teòrica, havent obtingut el títol de Màster en Física Avançada en 2007 en UV. A més ha realitzat diverses estades postdoctorals d'investigació en centres internacionals, com el Research Center for Nuclear Physics a Osaka (el Japó), The George Washington University, Washington DC (USA), i l'Institut de Física de la Universitat de Sao Paulo, Sao Paulo (el Brasil). L'any 2019 va tornar a Espanya gràcies al programa Talent de la Comunitat de Madrid, on treball en la Universitat Complutense de Madrid. En 2020 va anar seleccionada pel programa CIDEGENT de la Generalitat Valenciana. Gràcies a aquest programa contínua el seu treball com a investigadora i professora en la Universitat de València i IFIC.
 
Durant la seua carrera investigadora en l'àrea de Física de Partícules, ha treballat de forma continuada realitzant aportacions en el camp d'espectroscòpia hadrónica, i de forma mes puntual en física nuclear. La seua investigació està centrada en la comprensió de les subtileses de la interacció forta a energies baixes i intermèdies, on és possible el seu estudi mitjançant teories efectives. La interacció forta ocorre entre algunes de les partícules fonamentals com són el protó i el pió, en general anomenats hadrons, i és responsable de la formació de matèria tal com la concebem al nostre voltant. L'estudi de la dinàmica de la interacció forta també dona lloc a la formació de partícules que són anomenades exòtiques o que no poden descriure's com a hadrons bàsics, com són el tetraquark X0(2866) i pentaquark Pc(2450) descoberts pel LHCb en 2020 i 2015 respectivament, i que Raquel ajunte els seus col·laboradors van predir mentre ella realitzava el seu doctorat.
 
Raquel també treballa en l'anàlisi de dades de simulacions de LatticeQCD i de reaccions experimentals que involucren hadrons, on aplica tècniques d'aprenentatge automàtic.
 
Gràcies al programa CIDEGENT, Raquel contínua la seua investigació i realitza el seu propi projecte, tenint al seu càrrec un estudiant de doctorat.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1