2020
« Ves enrere
Vicente Martí Centelles
Vicente Martí Centelles
Afiliació: Universidad Politécnica de Valencia
Camps o árees d’investigació Química Supramolecular , Caixes Moleculars
Vicente va estudiar química en la Universitat Jaume I, obtenint el seu doctorat en l'àrea de química supramolecular en 2012. El seu doctorat, finançat a través d'una beca FPU del Ministeri de Ciència i Educació d'Espanya, es va centrar en el disseny i síntesi de compostos macrocíclics per a reconeixement molecular. Durant el seu doctorat va realitzar dues estades breus d'investigació en la Univ. Saragossa i l'Imperial College of London. El seu doctorat va resultar en més de 10 publicacions. També va contribuir amb la docència i investigació en educació química (J. Chem. Ed. 2014).
Després de finalitzar el seu doctorat, Vicente va obtindre una beca postdoctoral VALi + d (Generalitat Valenciana) per a fer el treball de postdoctorat amb el Prof S. Luis / P. Beer en Univ. Jaume I / Univ. Oxford, respectivament. La seua investigació postdoctoral es va centrar en el reconeixement molecular, aquest treball li va permetre una investigació interdisciplinària, combinant química macrocíclica, rotaxans dissenyats per al reconeixement molecular i detecció d'anions d'importància biològica i ambiental i detecció de bacteris en l'empresa biotecnològica *Biotica. Aquesta investigació va donar lloc a diversos articles d'alt impacte, inclòs J. Org. Chem. 2016 com a autor corresponent, Hot Paper Chem. Eur. J. 2015 amb contraportada i Chem. Rev.2015 amb >200 cites. El conjunt d'aquests assoliments va permetre al Dr. Martí obtindre l'acreditació de professor assistent (2013) i l'acreditació de professor associat (2015) d'ANECA, que són requisits previs per als llocs acadèmics a Espanya.
En 2015 Vicente es va traslladar a la Univ. d'Edimburg com a investigació postdoctoral en el grup Lusby. Va treballar en el disseny i síntesi de màquines moleculars i catalitzadors autoassemblats. Vicente va descobrir les propietats catalítiques de les càpsules de Pd2L4, aquest va ser el primer exemple d'una càpsula artificial "Diels-Alderase" que va poder superar la inhibició del producte permetent. Aquest treball va liderar la publicació en JACS 2018, sent el Dr. Martí el principal col·laborador i l'article ha rebut 67 cites en ~3 anys. A més, el treball també va donar lloc a diverses publicacions: JACS 2020, JACS 2019, Chem. Sci. 2017, Chem. EUR. J. 2018, i altres estan en preparació. En 2018 Vicente es va traslladar a la Univ. Bordeaux / CNRS en el grup Dr. N. McClenaghan amb una prestigiosa beca Marie Curie IF. El seu projecte "Ring-STORM", que té com a objectiu desenvolupar una metodologia nova per a l'obtenció d'imatges de super-resolució en cèl·lules vives, té com a objectiu desenvolupar una nova metodologia per a obtindre imatges de super-resolució en cèl·lules vives.
En 2020 va obtindre el prestigiós lloc d'Investigador Distingit CIDEGENT per a desenvolupar com a investigador principal un projecte d'investigació en la Universitat Politècnica de València en l'Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic, en el grup d'investigació Ramón Martínez-Mañez. Els interessos d'investigació actuals involucren sistemes supramoleculars amb propietats personalitzades, en particular caixes moleculars, per a aplicacions biològiques centrades en la teràpia del càncer.
El Dr. Martí ha publicat 29 articles, 12 primers / 4 corresponents; 1 capítol de llibre; una patent i dues publicacions en revistes científiques generals. El nombre total de cites és 631 i índex H 12. En 2020 va rebre 130 cites i el nombre mitjà de cites per any és de 107 durant els últims 5 anys.