2021

« Ves enrere

Jomar Magalhaes Barbosa

Jomar Magalhaes Barbosa

https://sites.google.com/site/jomarmbarbosa/

ORCID

jomarmbarbosa@gmail.com

Afiliació: Universitat Miguel Hernàndez - Elx

Camps o árees d’investigació Ecologia de Ecosistemes Terrestres , Teledetecció

La meua carrera universitària en Biologia ha sigut centrada en temaris relacionats a l'ensenyament i a la investigació. Després d'obtindre el meu títol de doctor al Brasil (Universidade de São Paulo), em van concedir diferents contractes postdoctorals per a treballar a "Stanford University" i "Carnegie Institution for Science" (els EUA). A Espanya, em concediren una beca postdoctoral Juan de la Cierva per a treballar en l'Estació Biològica de Doñana - CSIC.
 
Els patrons espacials i les dinàmiques temporals del funcionament d'ecosistemes naturals a escala de paisatge són els temes principals de les meues publicacions científiques. En aquestes publicacions, he utilitzat variades fonts de dades de camp i de teledetecció (per exemple, dades satel·litàries de la vegetació i dades climàtiques). Els desafiaments d'analitzar grans bases de dades m'han despertat l'interés a buscar noves eines d'inferència estadística i de modelatge espacial. En els meus futurs projectes d'investigació, espere proporcionar coneixements innovadors sobre com funcionen les interacciones clima-vegetació-fauna, i a entendre el paper de les activitats humanes en els ecosistemes terrestres i en el canvi climàtic.
 
En resum, estic professionalment compromés per usar tecnologies d'imatges satel·litàries per a unir la ciència i les polítiques públiques en la recerca per un món més sostenible. A més, el meu objectiu personal actual és connectar l'ensenyament i la investigació científica en les meues activitats professionals quotidianes.

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1