2022

« Ves enrere

David Soriano Hernández

David Soriano Hernández

www.spinwaals.com

ResearchID

ORCID

dsoriano.hernandez@gmail.com

Afiliació: Università di Pisa

Camps o árees d’investigació Teoria de la Matèria Condensada; Espintrònica; Magnetisme; Materials 2D

Vaig obtindre el meu grau de Doctor en Nanociència i Nanotecnologia en 2011 per la Universitat d'Alacant, on vaig estudiar els fenòmens de transport d'espín en sistemes basats en carboni (Grafé i Nanotubos de carboni) combinant teoria del funcional de la densitat amb càlculs de transport, sota la supervisió de Juan José Palacios i Joaquín Fernández Rossier. El mateix any em vaig unir al grup de Stephan Roche en l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2 - Bellaterra). Durant la meua estada en ICN2, vaig treballar en l'estudi de les propietats electròniques i de transport d'espín en aïllants topològics (Bi2Se3, Bi2Te3, Sb2Te3, etc.), i també els efectes de proximitat en sistemes híbrids (Grafé/Aïllant Topològic).

En 2017, em vaig mudar a Braga (Portugal) per a treballar en el grup de Joaquín Fernández Rossier com a sènior postdoc amb una beca MSCA-COFUND, on vaig tindre l'oportunitat de començar a investigar les propietats electròniques dels recentment descoberts materials 2D magnètics (trihaluros de crom). Un any més tard, vaig aconseguir una beca MSCA-IF per a unir-me al grup de Mikhail Katsnelson en la Universitat de Radboud (Nijmegen - Països Baixos). Allí vaig col·laborar amb altres investigadors en l'estudi dels efectes de les correlacions fortes en trihaluros de crom.

Actualment, treballe com a Investigador Associat en el grup de Gianluca Fiori en la Universitat de Pisa. Ací estem desenvolupant dispositius basats en heteroestructuras de van der Waals que permeten explotar la funcionalitat dels materials 2D magnètics

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1