2022

« Ves enrere

Regis Lopes Correa

Regis Lopes Correa

https://scholar.google.com.br/citations?user=le14_A8AAAAJ&hl=pt-BR

ResearchID

ORCID

r.correa@csic.es

Afiliació: Institute for Integrative Systems Biology (I2SysBio)

Camps o árees d’investigació Biologia molecular vegetal, epigenètica vegetal, virologia vegetal, silenciament d'ARN

La meua carrera s'ha desenvolupat en les àrees de biotecnologia vegetal, virologia i regulació gènica, amb projectes enfocats (però no limitats) en plantes de cultiu agronómicamente importants. En treballar en cinc països diferents (Austràlia, el Brasil, Espanya, Holanda i Anglaterra), vaig tindre l'oportunitat d'interactuar amb importants investigadors en aquestes àrees, la qual cosa em va ajudar a desenvolupar una sòlida experiència, maduresa científica i independència. Durant el meu doctorat en Microbiologia en la Universitat Federal de Rio de Janeiro (febrer de 2008), vaig caracteritzar per primera vegada un luteoviridae associat amb la malaltia blava del cotó. La meua tesi va ser premiada per la Societat Brasilera de Virologia.

He demostrat en els anys següents que proteïnes amb poca o cap identitat de seqüència en aquesta família viral poden neutralitzar els mecanismes de defensa de les plantes usant rutes molt similars. De 2010 a 2021, va ser professor titular i investigador en la Universitat Federal de Rio de Janeiro, on vaig acumular més de 1000 hores d'ensenyament per a estudiants de pregrau i postgrau. Vaig iniciar el meu propi laboratori i línies d'investigació en la Universitat. El grup s'ha centrat en una àrea d'investigació molt competitiva relacionada amb el silenciament de l'ARN i la virologia i he supervisat a estudiants de tots els graus acadèmics, des d'estudiants universitaris fins a doctorats, en aqueixos projectes.

Recentment vaig obtindre la beca d'atracció de talent PlanGenT de la Generalitat Valenciana i vaig començar la nova posició com a investigador en l'Institut de Biologia Integrativa i Sistemes (I2SysBio) al gener de 2022.