2022

« Ves enrere

Silvia de Santis

Silvia de Santis

http://in.umh-csic.es/es/personal-detalle.aspx?personal=787

ORCID

dsilvia@umh.es

Afiliació: Instituto de Neurociencias de Alicante, CSIC-UMH

Camps o árees d’investigació Neuroimatge

La meua trajectòria investigadora va començar amb un doctorat en física en la Universitat de Roma "*Sapienza" en 2011, durant el qual vaig estudiar la dinàmica de difusió de l'aigua en sistemes complexos utilitzant imatges de ressonància magnètica (IRM) ponderades en difusió. Després he treballat a Cardiff University (UK), Tel Aviv University (Israel) i Maastricht University (Netherlands), abans de mudar-me a Alacant.
 
Durant els meus anys pre i postdoctorals, em vaig centrar en ampliar l'abast de la ressonància magnètica per a investigar la microestructura cerebral a través del desenvolupament de models més específics, capaços de mesurar diferents aspectes rellevants de la composició del teixit cerebral. En la meua investigació postdoctoral més avançada, impulsada per un creixent interés cap a la neurobiologia i un desig d'amplificar l'impacte dels meus resultats, vaig desenvolupar una traducció precisa dels paràmetres de difusió en variables biològiques, demostrant que els compartiments tissulars específics, com els axons i la glia, deixen una petjada característica en el senyal de ressonància magnètica, que permet la seua descripció quantitativa. Vaig aplicar aquestes metodologies per a respondre preguntes neurobiològiques importants, com l'impacte del consum d'alcohol, l'evolució de la microestructura cerebral al llarg de la vida i la interacció entre la mielinització, el mal axonal i la neuroinflamació en l'esclerosi múltiple primerenca.
 
Gràcies a una Subvenció a l'Excel·lència científica de Júniors Investigadors de la Generalitat Valenciana, seguida per un grant CIDEGENT, vaig poder establir la meua línia d'investigació en el prestigiós Institut de Neurociència d'Alacant, on la meua investigació se centra en desenvolupar i aplicar tècniques d'imatge no invasives per a mesurar marcadors neuroinflamatoris en desenvolupament normal, envelliment i malalties amb un enfocament traslacional.
 

Persones associades al projecte com a personal investigador de caràcter predoctoral: 1

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 1