Novetats

« Ves enrere

La científica valenciana Belén Franch, premi a la innovació de Forinvest 2020

La científica valenciana Belén Franch, premi a la innovació de Forinvest 2020

Belén Franch Gras (València, 1984), científica de la NASA i professora en la Universitat de Maryland i en la Universitat de València, serà una de les guardonades de la Nit de les Finances de Forinvest 2020. Els premis s'entregaran el dilluns 2 de març durant la gala econòmic empresarial més important de l'any, una cita imprescindible que reuneix les principals personalitats del món de l'economia, l'empresa, del sector assegurador i del financer.
 
El premi a la innovació el rebrà aquesta jove física valenciana, que centra les seues investigacions en el canvi climàtic i a combatre la fam. Des de 2013 a 2019 va treballar com Associate Research Professor en la Universitat de Maryland i com a investigadora associada en la NASA. Des de 2019 treballa en la Universtitat de València com a investigadora distingida, en la Universitat de Maryland com Adjunct Associate Professor i és membre de la iniciativa Group on Earth Observations Global Agriculture Monitoring (GEOGLAM) entre el qual es troben els principals investigadors internacionals coordinant els diferents treballs en el monitoratge de l'agricultura. Actualment, és investigadora principal en diversos projectes de la NASA amb gran finançament.
 
En 2018, Franch va ser guardonada per NASA amb la medalla d'honor Early career achivement medal per la seua contribució excepcional en el camp de la teledetecció i la seua contribució a una millor comprensió del sistema de la Terra i els seus recursos agrícoles. Aqueix mateix any, va obtindre la màxima puntuació de la categoria sènior en el programa Generació Talent de la Generalitat Valenciana per a la recuperació de personal investigador doctor d'excel·lència per al desenvolupament de projectes d'I+D+i en el territori valencià. En 2019, la NASA va tornar a premiar-la com a membre del grup Land Long Term Data Rècord Team, pel seu excepcional treball a produir, validar i distribuir la base de dades de satèl·lit a nivell global més llarga fins al moment.
 
Reconeixements anteriors
 
Aquest guardó en el qual Forinvest premia la innovació i l'emprenedoria també el van rebre en anteriors edicions professionals com Iñaki Berenguer, fundador i CEO de CoverWallet i Ángela Pérez, CEO i presidenta del Consell d'Administració de l'Institut de Medicina Genòmica (IMEGEN).
 
La Nit de les Finances comptarà amb la ponència magistral d'Ignacio Galán, president i conseller delegat d'Iberdrola, que rebrà, així mateix, un altre dels premis *Forinvest d'aquesta edició i serà el preludi del certamen, que se celebra en Fira València els dies 3 i 4 de març. D'aquesta manera i durant dues jornades, la ciutat es convertirà en la capital financera del país, on els màxims exponents del món empresarial i financer reflexionaran sobre l'actualitat del sector a través dels seus cinc fòrums i dels seus dos importants esmorzars de treball, inclosos en el Fòrum *Forinvest.
 
Forinvest compte com event partners amb Bankia, Santander, CaixaBank, Sabadell, Ibercaja i la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF), mentre que Mapfre és l'asseguradora oficial. L'Ajuntament de València és patrocinador d'aquesta convocatòria, que a més compta amb la col·laboració de nombroses empreses, associacions i col·lectius professionals.