Novetats

« Ves enrere

La Generalitat premia la ciència

La Generalitat premia la ciència

La investigadora Juana Delgado recull la distinció de la Generalitat a tot el personal d'investigació, ciència i innovació de la Comunitat Valenciana.

El 9 d'octubre la científica Juana Maria Delgado Saborit, en representació de tot el personal del sistema valencià de ciència, investigació i innovació, va rebre la distinció de la Generalitat de mans del president de la Generalitat Ximo Puig.
 
La Doctora Delgado Saborit es va incorporar en 2020 al programa d'investigadores i investigadors doctores d'excel·lència dins del Pla Generació Talent de la Generalitat que des de 2017 tots els anys fa una cridada internacional per a atraure i retindre el talent investigador als parcs científics de la nostra Comunitat. En aquests temps de dificultat per la pandèmia de Covid-19 i d'accelerada revolució tecnològica, impulsar la ciència i la tecnologia amb noves institucions públiques independents i plans de consolidació professional dels nostres investigadors és capital per a proveir d'un nou motor de desenvolupament econòmic i social a la nostra Comunitat.
 
La Dra. Delgado és experta en estudis d'avaluació de l'exposició a contaminants atmosfèrics, en la identificació de fonts de contaminació i en l'ús de biomarcadors per a avaluar les exposicions ambientals i els efectes en la salut. La seua investigació actual aplica metodologies epidemiològiques i tècniques de sistemes d'informació geogràfica per a avaluar els efectes de la contaminació de l'aire, el soroll, l'accés a zones verdes i la llum artificial nocturna sobre el rendiment i el desenvolupament cognitiu i els problemes de comportament en xiquets.
 
Des de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital felicitem a tot el personal del sistema valencià d'investigació i ciència pels seus esforços per a conéixer millor la naturalesa i, especialment enguany, per contribuir a combatre aquesta pandèmia.