2018

« Ves enrere

Laura Marroquí Esclapez

Laura Marroquí Esclapez

https://idibe.es/about/marroqui-esclapez/

www.isletbiologylab.es

ResearchID

ORCID

lmarroqui@umh.es

Data de finalització: 2019

Afiliació: Universidad Miguel Hernández de Elche (UMH)

Camps o árees d’investigació Diabetis i desordres metabòlics

Vaig completar part de la meua Llicenciatura en Biologia de la Universitat d'Alacant (primer cicle entre 2002-2004) i després em vaig graduar en Bioquímica de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) (2004-2006). En 2008, vaig obtindre el meu Diploma en Estudis Avançats (DEA) en l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular (IBMC), UMH. En 2012, vaig obtindre el meu Doctorat en Bioingenieria amb un treball centrat en els efectes de la leptina en l'expressió gènica i la secreció de glucagó en les cèl·lules alfa pancreàtiques. Aquest treball va obtindre una distinció cum laude i el Premi Extraordinari de Doctorat. Cal destacar que el meu doctorat va ser secundat per una beca atorgada pel govern de la Generalitat Valenciana (BFPI / 2008/193).
 
A principis de 2012, em vaig mudar a Brussel·les per a treballar en el Centre ULB Center for Diabetis Research (ULBCDR), en la Universitat Lliure de Brussel·les (ULB). La meua formació postdoctoral en el ULBCDR va ser finançada per una beca molt prestigiosa i competitiva atorgada pel Fons Nacional d'Investigació Científica de Bèlgica (FNRS). En la ULBCDR, la meua línia d'investigació es va centrar en l'estudi de gens candidats de la diabetis tipus 1 (T1D) i el seu paper en la supervivència de les cèl·lules beta pancreàtiques. A més, vaig començar una nova línia d'investigació en el laboratori en la qual vaig investigar el paper de l'interferó α en la patogènesis de la diabetis tipus 1.
 
Al final de la meua formació postdoctoral a Brussel·les, vaig rebre una beca Juan de la Cierva-Incorporació (IJCI-2015-24482), que va donar suport a la meua reincorporació a la UMH en 2017. Només un any després, en 2018, vaig obtindre el meu primer projecte com a part del programa de Subvencions a l'Excel·lència Científica de Júniors Investigadors (SEJI / 2018/023) de la Generalitat Valenciana, amb el projecte titulat "Descobriment de nous objectius terapèutics per al tractament de la diabetis tipus 1 i diabetis tipus 2 basats en estratègies de supervivència cel·lular alfa pancreàtic ". Aquest ha sigut el meu primer pas cap a la independència científica, ja que vaig començar el meu propi grup d'investigació dins de l'Institut d'Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia de la Salut a Elx (IDiBE, UMH). A més, forme part del consorci Beating GOLIATH finançat per The European Union Horizon 2020 (acord de subvenció núm. 825489). Actualment tinc tres persones treballant en el meu equip d'investigació: dos tècnics i un estudiant de postgrau.
 
Des de febrer de 2019 soc Professor Ajudant Doctor del Departament de Fisiologia de la UMH.
 
Respecte a la meua producció científica, he escrit 37 articles científics (14 d'ells com primer autor i / o autor corresponent) que s'han publicat en revistes internacionals d'alt impacte (89% en el primer quartil; 51% en el primer decil), així com un capítol de llibre. A més, la meua investigació s'ha presentat en més de 45 congressos nacionals i internacionals. Tinc més de 900 cites i un índex h de 18 (segons Scopus) o 21 (segons Google Scholar).
 
Actualment soc membre de les següents societats científiques: l'Associació Europea per a l'Estudi de la Diabetis (*EASD), la Societat Espanyola de Diabetis (SET) i la Societat d'Illots. També soc membre del "Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades" (CIBERDEM) i de la "Xarxa Espanyola de Grups d'Investigació en Receptors Nuclears" (NURCAMEIN).
 
Ja he treballat com a Revisor per a més de 10 revistes, inclosos Informes científics, Connexions endocrines i Fronteres en endocrinologia. A més, he avaluat projectes per al Ministeri de Ciència, Tecnologia i Innovació Productiva (FONCyT), l'Argentina.

Persones associades al projecte com a personal tècnic de suport: 2