2020

« Ves enrere

Valentina De Romeri

Valentina De Romeri

https://valentinaderomeri.wordpress.com

ResearchID

ORCID

deromeri@ific.uv.es

Afiliació: Instituto de Física Corpuscular CSIC/UV

Camps o árees d’investigació Física teòrica d'astropartícules

La meua àrea d'investigació és la física teòrica d'astropartícules. La meua activitat d'investigació es centra en la recerca de física més enllà del Model Estàndard, especialment en la fenomenologia dels neutrins i de la matèria fosca.
 
Vaig nàixer i vaig créixer en Savona, Itàlia. Vaig obtindre la meua Llicenciatura i Màster en Física per la Universitat de Torí (Itàlia), completades amb qualificacions màximes en 2008 i 2010, respectivament. Vaig arribar per primera vegada a Espanya en 2010, quan em vaig unir a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) de València com Early Stage Researcher (ESR), en el marc de la xarxa europea Marie Curie "UNILHC". Vaig obtindre el meu doctorat per la Universitat de València en co-tutoria amb la Universitat de Torí al desembre de 2013, amb distinció màxima. Just després, CNRS em va oferir un contracte com ESR sènior dins de la xarxa europea Marie Curie "INVISIBLES". Vaig passar els dos anys corresponents (2013-2015) en el Laboratoire de Physique de Clarmont, França. Després vaig treballar un any com postdoc en l'Institut de Física Teòrica UAM/CSIC a Madrid.
 
En 2017 em vaig reincorporar al grup d'Astropartícules i Física d'Altes Energies de l'IFIC UV/CSIC a València com a investigadora postdoctoral, primer amb un contracte del programa Severo Ochoa, després com a investigadora Juan de la Cierva-Incorporació i des de juliol de 2020 amb una contracte SEJI del Pla GenT ("Subvencions a l'excel·lència científica de júniors investigadors") finançat per la Generalitat Valenciana.
 
La meua carrera científica es veu reforçada per diverses estades en centres d'investigació líders mundials, com Harvard (els EUA, 2015), Fermilab (els EUA, 2018 i 2019) i la Universitat Tècnica Federico Santamaría (Xile, 2017 i 2018).
 
Una llista actualitzada de totes les meues publicacions científiques, es pot trobar en la base de dades INSPIRE: https://inspirehep.net/authors/1078378?ui-citation-summary=true.